Jornada 3 sobre autoconsum fotovoltaic i la seva integració a la llar realitzada el passat 16 de maig

El passat 16 de maig , dins el projecte Construcció Connectada propulsat per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona s’ha celebrat la jornada Autoconsum fotovoltaic i la seva integració a la llar, a la seu de la demarcació de Girona d’Enginyers Industrials i amb la seva col·laboració.

L’acte ha tractat diferents apartats tractant primerament de la producció d’electricitat a l’edifici per autoconsum instantani sense bateria, en la possibilitat amb bateria i l’explicació per part de l’empresa Ampere Energy de les noves bateries de io-liti intel·ligent. En tots dos casos s’han exposat edificis emblemàtics de la seva aplicació com l’Ajuntament de Viladamat i l’Hospital Veterinari CANIS i també l’exemple de producció en la tipologia de llar.

El següent tema és la recàrrega gestionada del vehicle elèctric des dels pàrquings comunitaris i també en la via pública, exposats per les empreses Circutor i Estabanell Energia. CITCEA-UPC ha explicat la nova tecnologia V2G i B2G per la integració de les bateries i el vehicle elèctric a la xarxa elèctrica.

Per acabar SomEnergia exposa el seu projecte Generation kWh on la participació de la cooperativa impulsa nous projectes de generació d’energia sostenible.

El tema ha despertat molt interès i una gran participació. Durant la jornada s’ha obert un col·loqui entre els ponents i els assistents sobre les estratègies per assolir els requeriments energètics de les edificacions i de la futura implantació del vehicle elèctric. Hem comprovat que la tecnologia ja està preparada i al resta d’Europa ja s’està implementant.

Deixa el teu comentari