Jornada 4 – Els sistemes sostenibles de climatització i ventilació centren la quarta jornada del projecte Construcció Connectada

Sistemes sostenibles de climatització i ventilació

L’activitat ha tingut lloc aquest matí a la seu del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona


L’activitat ha tingut lloc aquest matí a la seu del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona

L’Ajuntament de Girona ha portat a terme aquest matí la quarta jornada del projecte Construcció Connectada, impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica Desenvolupament Local i Turisme. La jornada ha portat per títol “Sistemes sostenibles de climatització i ventilació” i ha tingut lloc a la seu del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona (CETIG), una de les entitats que col·laboren amb el projecte.

L’acte s’ha dividit en una sèrie de ponències i una taula rodona final, moderada pel vicedegà del CETIG, Joan Gutiérrez. La tècnica de Green Building Management, Helena García ; el director tècnic de Proisotec Energia, Marc Masó; el director de PGI Engineering, Àlex Ciurana; la tècnica de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona Laura Mascort, i el director d’enginyeria dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, Pere Rodríguez, han estat els ponents de la jornada.

Helena García ha començat parlant sobre els criteris d’aplicació dels sistemes passius de climatització i ventilació. Tot seguit, Marc Masó ha explicat la simulació energètica com a eina de disseny sostenible. Per la seva banda, Àlex Ciurana ha exposat l’edifici Oficines 22@ Platinum com a exemple significatiu de climatització sostenible. Aquest projecte ha obtingut la qualificació de Platinum en la certificació LEED de sostenibilitat.

A continuació, Laura Mascort ha tractat la visió dels sistemes de climatització des d’un organisme públic i ha exposat principalment els sistemes de monitorització i telecontrol d’instal·lacions. Per acabar, Pere Rodríguez ha exposat l’aplicació a edificis sanitaris.

Després de la taula rodona, s’ha obert un col·loqui entre els ponents i els assistents sobre les estratègies per assolir estalvis energètics en les edificacions i en les seves instal·lacions.

Els sistemes de climatització representen un 39% del consum d’energia de la llar i en altres tipus d’edificis poden arribar a representar una xifra molt superior, per tant utilitzar mètodes sostenibles i millorar els controls i els sistemes pot resultar molt eficaç per augmentar l’estalvi, tant energètic com econòmic.

Deixa el teu comentari