Jornada 5 – Avantatges en la construcció i la rehabilitació sostenible i intel·ligent

Avantatges en la construcció i la rehabilitació sostenible i intel·ligent

L’Ajuntament de Girona ha portat a terme la cinquena jornada del projecte Construcció Connectada, impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica Desenvolupament Local i Turisme.


L’Ajuntament de Girona ha portat a terme la cinquena jornada del projecte Construcció Connectada, impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica Desenvolupament Local i Turisme.

L’activitat ha tingut lloc el passat dimarts 26 de setembre a la Sala Rafael Masó, Demarcació de Girona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.

Aquesta jornada estava destinada a aprofundir i exposar per part de l’Anna Muset i Irene Oliva de l’Informe dels avantatges de la innovació en la construcció i la rehabilitació sostenible i intel·ligent realitzat per l’ Associació Catalana de Construcció Sostenible. L’Informe es va presentar el passat 28 de juliol i es pot consultar al web http://www.construccioconnectada.com/, permet utilitzar-lo com a guia pràctica per ampliar els nostres coneixements i per incitar al debat i progrés en millorar la nostra construcció, amb conclusions a cada apartat per poder atendre i aplicar tota la informació.

Seguidament s’han presentat dos dels casos de referència que figuren en l’Informe. Primer l’arquitecte Francesco Ranocchi de l’estudi Awarquitects ha exposat la Reforma i ampliació de l’Hostal Empúries, exemple d’edifici residencial públic amb la classificació LEED Gold. Seguidament, en la tipologia d’edifici de serveis, l’arquitecte Josep Ricart Ulldemolins de l’estudi Harquitectes ha explicat el Centre Cívic Cristalerías Planell , situat al barri de les Corts de Barcelona.

El tema ha despertat molt interès i durant la jornada s’ha obert un col·loqui entre els ponents i els assistents sobre les estratègies per aconseguir una construcció sostenible i eficient.

Deixa el teu comentari