Jornades 8 i 9

Contaminants atmosfèrics i electro-contaminació a l’interior dels edificis

Actualment la majoria de la població dels països civilitzats passem més del 80% del temps en espais tancats i per tant els contaminants i ones d’aquests espais influeixen a la nostra salut a curt o llarg termini. L’interior dels edificis poden presentar problemes ambientals relacionats tant en els materials de construcció i decoració com en les tecnologies que s’hi utilitzen de manera quotidiana.

La importància i desconeixement de la matèria ha portat a enfocar les dues últimes jornades de Construcció Connectada a aquest tema: HÀBITAT I SALUT. El proper divendres 1 de desembre tindrà lloc Contaminants atmosfèrics a l’interior dels edificis i el divendres 15 de desembre Electro-contaminació a l’interior dels edificis a la Sala d’Actes del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona.

L’objectiu és introduir entre els professionals de la construcció la idea que els edificis que construïm poden influir molt en la salut de les persones que hi viuen o treballen. El disseny, sistemes constructius, materials i tecnologia escollida en els edificis poden evitar problemes als usuaris i donar garanties per aconseguir arquitectures més saludables. Es vol identificar els problemes i proposar estratègies per a minimitzar o eliminar el seu impacte sobre la salut dels usuaris. També es dona atenció en els hàbits d’ús de les persones que hi viuen i que molt sovint potencien o són l’origen d’alguns d’aquests problemes.

Les jornades estaran exposades per Teresa Monleón i Carlos Sentmenat integrants de BIOHABITA!, assessoria en Bioconstrucció de l’IEB. S’explicarà com afecten els contaminants atmosfèrics i electro-contaminants al nostre cos, com es poden detectar i com es poden evitar i corregir sobretot a l’interior dels edificis. També s’inclou una part pràctica de mesurament de contaminants : concentració de CO2, humitat atmosfèrica i temperatura, cultius de fongs, camps elèctrics, camps magnètics, altes freqüències dels telèfons sense fils i wi-fi mòbils, electrostàtica, magnetostàtica, materials radioactius, gas radó, llums... Després de registrar els valors de les pràctiques es donarà recomanacions tant als professionals com a nivell d’usuari.

Els actes són gratuïts però per motius d’aforament és necessària la inscripció prèvia a l’adreça promocio@construccioconnectada.com.

Deixa el teu comentari