Primera jornada divulgativa de sostenibilitat en edificis residencials

Primera jornada divulgativa de sostenibilitat en edificis residencials

El passat dimarts 28 de març del 2017 es va celebrar la primera jornada del projecte “Construcció Connectada” dins el projecte Inspira, relativa a la sostenibilitat i innovació en el món de la construcció, dirigida tant als professionals del sector com al públic en general interessats en la sostenibilitat, eficiència energètica, noves tecnologies i materials.

La jornada va tenir lloc a la Sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, edifici Pia Almoina, Pl. Catedral, 8 de Girona de 17:30 a 20 hores i hi van assistir més d’una trentena de professionals, provinents diversos àmbits dins el sector de la construcció: arquitectes, arquitectes tècnics, enginyers, enginyers tècnics, instal·ladors, empreses de materials i representants de col·legis i gremis.

La primera jornada s’ha desenvolupat sobre la temàtica de “Sostenibilitat en edificis residencials”. La sessió s’inaugura amb la presentació per part del president de l’Associació Catalana de Construcció Sostenible, Antoni Márquez, del model de certificació mediambiental ECO8. ECO8 es tracta d’una eina assequible per promoure i certificar edificis responsables, innovadors i sostenibles gràcies a les bones pràctiques arquitectòniques i a una millora dels processos constructius del sector. Els edificis certificats amb ECO8 ofereixen confort, benestar i felicitat als seus usuaris, també potencia i respecta els valors medi ambientals, gràcies a una reducció en els consums d'aigua i energia, baixes emissions de gasos d'efecte hivernacle i menor impacte ambiental, entre d'altres. Seguidament, l’arquitecte i gerent d’INCOVI, Josep Maria Coll, i el responsable de qualitat, medi ambient i seguretat d’INCOVI, Marcos Arráez, expliquen el primer edifici amb certificat ECO8 a Girona. Es tracta d’un habitatge ubicat a Gran Via de Jaume I. Aquesta rehabilitació és un dels quatre edificis que han guanyat els Green Building Solutions Awards l’any 2016 en l’àmbit nacional. L’empresa Verdaguer Germans va presentar també sistemes d’estructura de fusta com a material relacionat amb l’edifici anterior. Per acabar es va fer un “econetworking” per a l’intercanvi de coneixements entre els ponents i assistents.

Deixa el teu comentari