VÍDEO: Jornada 3 – Autoconsum fotovoltaic i la seva integració a la llar

El passat 16 de maig , dins el projecte Construcció Connectada propulsat per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona s’ha celebrat la jornada Autoconsum fotovoltaic i la seva integració a la llar, a la seu de la demarcació de Girona d’Enginyers Industrials i amb la seva col·laboració.

L’acte ha tractat diferents apartats tractant primerament de la producció d’electricitat a l’edifici per autoconsum instantani sense bateria, en la possibilitat amb bateria i l’explicació per part de l’empresa Ampere Energy de les noves bateries de io-liti intel·ligent. En tots dos casos s’han exposat edificis emblemàtics de la seva aplicació com l’Ajuntament de Viladamat i l’Hospital Veterinari CANIS i també l’exemple de producció en la tipologia de llar.

El següent tema ha estat la recàrrega gestionada del vehicle elèctric des dels pàrquings comunitaris i també en la via pública, exposats per les empreses Circutor i Estabanell Energia. CITCEA-UPC ha explicat la nova tecnologia V2G i B2G per la integració de les bateries i el vehicle elèctric a la xarxa elèctrica.

Per acabar SomEnergia ha exposat el seu projecte Generation kWh on la participació de la cooperativa impulsa nous projectes de generació d’energia sostenible.

El tema ha despertat molt interès i una gran participació. Durant la jornada s’ha obert un col·loqui entre els ponents i els assistents sobre les estratègies per assolir els requeriments energètics de les edificacions i de la futura implantació del vehicle elèctric. Hem comprovat que la tecnologia ja està preparada i al resta d’Europa ja s’està implementant.